woensdag 30 mei 2012

Wat genieten we met ons allen van dit wondertje!

Wat is het toch leuk om een reu op te voeden!
Hij wordt helemaal geaccepteerd door de meiden. Imre is zo speels geworden met Pongo, ik herken haar helemaal niet zo. Ze speelde wel eens met Guusje natuurlijk maar toch heel anders dan met haar eigen zoon. Pongo leert snel, helaas ook foutief gedrag...
Ons dakterras is nog niet pupproof en Pongo kan dus ook op het dak van de winkel komen wat nu net leuk begroeid is. We sterven duizend doden als hij richting de dakrand loopt... en, Pongo weet dat en daagt ons van harte uit! Geen aandacht aan schenken is nauwelijks een optie. Je moet er toch niet aan denken dat het hummeltje van het dak af springt. Eerder deze week heeft één van onze reuzen de sprong gewaagd met gelukkig, een goede afloop. Zij huppelt weer vrolijk in de ren en anders hadden we de volgende dag konijn gegeten aldus Bertus.


één van onze reuzen.

Kun je dat eten?
Pongo bij Saar
Ellen en Thijs zijn een paar dagen op vakantie en hun konijn Saar logeert bij ons. De reuzen buiten zijn helemaal geaccepteerd maar een konijn binnen? Pongo vindt het maar vreemd. Als Saartje los loopt gaat hij er vrolijk achter aan maar doet haar niets, maar ja, dat weet Saar natuurlijk niet en die wil niet anders dan haar vege lijf redden.

kauwen op de handstoffer
De kippetjes mochten even los. 

Pongo wilde wel spelen maar de kippen vonden het minder leuk

Ze hebben de bbq overleefd, nou Pongo nog..

Die legt zich ook neer bij zijn kansloze missie.
Onze twee overgebleven coshin kippen mochten even van de vrijheid genieten. Vorige week is er een hennetje overleden nadat ze eindelijk begon eitjes te leggen. Daar hebben we dus niet veel plezier van gehad. Het andere hennetje legt gelukkig nog wel. Pongo gaat altijd mee om de kippen te voeren maar dan zitten zij in het hok en "klopt zijn plaatje". Nu lopen ze zomaar op het terras en dat is toch een ander verhaal. Dit is het domein van Pongo en daar horen geen los lopende hoenders. Gelukkig heeft hij al gauw in de gaten dat hij het niet wint van de kippen en dat wij het geen probleem vinden dat zij los lopen.

Ik ben er al
Wij wonen boven de winkel en dat betekent dat we Pongo altijd de trap op en af moeten tillen. Pongo rent soms echter al voor ons uit en is dan al lang boven terwijl wij beneden naar hem zoeken. Het is een zogenaamde 'luie' trap die recht omhoog gaat en bekleed is met vloerbedekking dus heel veel kwaad kan het niet.
Pongo op zolder

De trap naar zolder is een ander verhaal. Deze is weliswaar bekleed maar behoorlijk steil en met een bocht er in. Pongo was naar boven geklauterd en heeft even gerotzooid tussen de oude kleren die daar nog liggen. De indianen tooi is zijn favoriet. De zolder ligt nu bezaaid met veertjes uit de tooi die zo fijn blijven plakken aan de vloerbedekking. Pongo kan moeiteloos naar boven maar naar beneden is een hachelijke onderneming voor een klein hondje. Voortaan toch maar beter opletten zodat hij niet nog eens naar boven gaat.

1 opmerking:

  1. Zo leuk dat de 'oudjes' spelen en knuffelen met die kleine rakkers. Hier genieten we er ook enorm van.

    BeantwoordenVerwijderen