vrijdag 11 mei 2012

Een nieuwe bench en bezoek aan het centrum

Gisteren, 10 mei, kwam de transportkennel binnen waarin Pongo straks naar zijn nieuwe woonplaats Shanghai in China reist. We hebben de kennel naast de bench gezet zodat hij er vast aan kon wennen. We zouden daar in het vervolg het eten in geven en de snackjes in strooien zodat het een fijne plek zou worden. Het ding stond er nauwelijks of Pongo lag er al in met een knuffeltje! Hij heeft de "oude" bench geen blik waardig meer gegund. Ging dat even soepel!
Pongo met knuffel in zijn nieuwe verblijf
Pongo is zo gemakkelijk!
Hij past zich snel aan, leert supersnel (oppassen dus met foute dingen...) en vindt het ook geweldig om te leren. Hij is absoluut de manlijke variant van Imre. Ik had al vrij snel een bepaald gevoel bij dat kleine dondertje. Wat dat is kan ik niet uitleggen, noem het maar een klik.
Gedurende de dag train en speel ik tussen de dutjes van Pongo door met hem.
Ik ben met hem naar het centrum gelopen om een paar boodschappen te doen. Hij was nog niet in zijn eentje mee geweest. Elke keer als er een vrachtwagen voorbij reed ging Pongo zitten en vol verbazing kijken naar het gevaarte wat voorbij reed. Hij vond het spannend maar was niet bang. We zijn even bij de fotograaf geweest om de accu's op te halen die al vanaf februari voor mij klaar lagen....
Bij de fotograaf 
Pongo oogste heel wat aaitjes en heeft ook even kennis gemaakt met de baby van de fotograaf.













Na dat bezoek nog een paar brieven posten en snel naar huis voordat de dreigende bui naar beneden zou storten. Als 'bekende Duuvenaar' met een pup aan de lijn kun je dat snel naar huis ondanks grote regendruppels wel vergeten. Gelukkig heeft de slager een pui en Pongo een speelmaatje.

Pongo speelt met een Cocker Spaniel 
Pongo blijft rustig kijken naar de bouwactiviteiten.
De aaaahs en oooohs waren niet van de lucht en Pongo nam alle aaitjes en lieve woordjes met graagte in ontvangst. Het is maar goed dat hij de mensentaal niet spreekt want hij zou er beslist uitermate verwaand van worden.











Het Duivense centrum wordt momenteel rigoureus verbouwd en dat brengt een heleboel lawaai met zich mee en hijskranen die heen en weer bewegen. Pongo vindt het geen probleem. Hij zit rustig te kijken naar alle bouwnijverheid.

Strak in de ankers



soms zit het tegen...
Tja, ook Pongo is een pup... Hij gooit af en toe de kont tegen de krib. We zijn bijna thuis als ik bedenk dat Pongo eerst nog even uitgelaten moet worden op het grasveldje dat grenst aan onze parkeerplaats. pongo dacht daar iets anders over en was niet van plan om nog naar het veldje te gaan. Natúúrlijk win ik deze strijd. (maar dáár heb ik nou nét geen foto van...) 

Pongo met de wubba Kong
Nu de broertjes en zusjes weg zijn zoekt Pongo zijn vertier in het speelgoed. Hij kan heerlijk met een knuffeltje spelen en apporteert al heel aardig. 

Jessie in het mandje voor Pongo

Ik tref op zolder dit bankje wat ooit een winkeldochter was en lichte schade had opgelopen." Mooi voor Pongo" denk ik en neem het mandje mee naar de woonkamer waar het ogenblikkelijk geconfisqueerd werd door Jessie. Ze past er maar net in of liever gezegd net nêt.

  


met een klein stukje oor in de nieuwe bench
's Avonds moest Pongo voor het eerst in zijn nieuwe bench slapen. Hij was er overdag al verschillende keren in geweest. Hij krijgt voor het eerst een heel klein stukje vakensoor en dat peuzelt hij met graagte naar binnen. Om 23.00 uur hebben we hem in de bench gelegd. Hij heeft nog een minuutje gepiept zonder dat er iemand op reageerde en is toen gaan slapen. 's Morgens wekt hij mij om 6.30 uur door te piepen / janken. Ik moet dat gaan doorbreken door zelf eerder op te staan, nog vóór dat Pongo zich meldt. Hij leert dan dat hij het niet nodig heeft om te piepen / janken maar dat er altijd iemand komt om hem uit te laten. MORGEN.... 

1 opmerking:

  1. Lekker hondje! Amy maakt ook dagelijks kennis met zwaar verkeer en reageert op dezelfde manier. Het moet allemaal wel rustig bekeken worden. Gelukkig kan ze dat ook zonder Aike aan.
    Duidelijk broer en zus!

    BeantwoordenVerwijderen