maandag 4 juni 2012

In de fietskar het pontje over

Zondag 27 mei, 1e Pinksterdag.
De mussen vallen weer dood van het dak dus we gaan weer lekker zwemmen.

Guusje houdt Pongo in de gaten


Pongo spettert naar de kant
Pongo gaat met Bertus mee terwijl Imre verderop het apport haalt. (Achter Bertus bijna niet te zien op de foto) Guusje houdt het gedrag van de herder in de gaten. Grappig dat juist zij nu de beschermengel is van Pongo en dan vooral buiten. Afgelopen week was Imre met Pongo aan het spelen en het ging er heftig aan toe. Guusje kwam er letterlijk tussen om de beide honden te splitsen en het spel met Imre over te nemen. Menigeen zou het gedrag hebben betiteld als jaloezie en daar lijkt het ook wel op maar het is een manier om dreiging uit de lucht te halen.


Toen de herder weg was vergat Pongo spontaan hoe het zwemmen ook al weer moest en spetterde zich een weg naar de kant.
Op het veld gingen Guusje en Imre de strijd met elkaar aan om het apport. Je zou verwachten dat Guusje die strijd wel wint met haar 15 kilo extra aan gewicht maar vergis je niet, Imre is ontzettend sterk in haar kaken en wordt ook nog eens aangemoedigd door haar zoon die luid blaffend de strijd van de juiste toon voorziet.


Guusje en Imre in hun strijd om het apport


Guusje gaat er maar bij liggen maar uiteindelijk verliest ze dit potje.
Ooievaar met twee jongen in Pannerden

in het Rijnstrangen gebied
's Middags zijn we met Pongo in de fietskar én een zak voer van 15 kilo, naar Millingen aan de Rijn gefietst waar Henk en Maria wonen van kennel fan 't Saksenhiem. Het was prachtig weer en het is een mooie tocht van ongeveer 12 kilometer enkele reis. Met de auto doe je er net zo lang over want dan is het zo'n 50 kilometer omdat je helemaal via Nijmegen moet rijden om aan de andere kant van de Rijn te kunnen komen die zich ter hoogte van Pannerden splitst in het Pannerdens kanaal en de Beneden Rijn en daarna over gaat in de Waal. (een mooie route om daar te fietsen is de 3 ponten route waarbij je over 3 verschillende ponten komt)
Al fietsend in het prachtige Rijnstrangen gebied spotten we bij Pannerden een ooievaarsnest met twee jongen en in het weiland nog eens 5 ooievaars. Prachtig om te zien! Pongo begon zich behoorlijk te roeren daar achter in de kar dus we zijn even gestopt om hem te laten plassen en mij te laten bijkomen van de klim tegen de dijk op met een fietskar er achter van 25 kilo...
Pongo in het Rijnstrangen gebied

bij Bertus op schoot op de pont.

Even op de arm terwijl we oversteken


veilig in de kar



3 opmerkingen:

  1. Hoi Brigitte,

    Wat een mooie foto's van jullie, jullie wonen dan ook wel in een hele mooie streek om te fietsen.
    Ik zeg er ook eerlijk bij, wij mogen ook niet klagen. Om langs het water te fietsen geeft altijd iets speciaals, niet enkel de natuur, maar ook de boten die hier voorbij komen, denk dan altijd waar komen ze vandaan en waar gaan ze weer naar toe, vooral omdat William (onze oudste zoon) momenteel weer richting Australië aan het varen is.
    Wat is Pongo weeral gegroeit, ook Saar is weer flink gegroeit en weegt vandaag al 7700 gram.
    Dat voel je als je haar een stukje draagt.

    Heeft Pongo dit ook? s'avonds zo rond 19.30 ik noem het maar een zotten uurtje, is Saar dan heel druk en wilt van alles doen en het kan niet snel of druk genoeg zijn. Ga met haar naar het strand en daar kan ze heerlijk uitrazen en spelen met de andere honden.
    En dan ineens is het klaar en gaat ze gewoon zitten of liggen terwijl de andere honden dan nog even door gaan.
    Saar komt ook nog graag even kroelen (even op schoot komen zitten of liggen) nu het nog kan.
    Binnen 2 minuten is ze in dromenland en wordt dan op haar kussen gelegd en voor het slapen gaan nog even uitgelaten en gaat dan zonder morren in de bench liggen.
    We zijn zo blij met haar en dat ze bij jullie zo'n goede start heeft gemaakt , daar plukken wij de vruchten van.
    Ik wens je nu ook weer geel veel geluk en succes met Guusje haar dracht.
    Groetjes van ons hier en tot horens.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hoor, dat heeft Pongo ook! Hij groeit ook goed, woog vandaag 8.8 kilo maar is ook een reu. We komen binnenkort een keertje naar jullie toe, misschien nog wel met Pongo, fietskar en fietsen. Kijken of je gelijk hebt...

      Groetjes,
      Brigitte

      Verwijderen
  2. He Brigitte,
    Jullie zijn van harte welkom inclusief Pongo.

    Groetjes Monique.

    BeantwoordenVerwijderen