donderdag 19 juli 2012

Stamboom brengen bij Saar

Voor Pongo de eerste kennismaking met de zee

8 juli 2012


Samen met Josette en Amy ben ik met Pongo naar Walsoorden gereden (wat een t...eind weg is dat!) waar Saar is neergestreken bij haar baasjes Monique en Willy en hun drie kinderen. Het regende onderweg gigantisch maar eenmaal in het Zeeuwse viel het mee. We konden onze koffie buiten nuttigen en de honden konden even lekker met elkaar rauzen. Tijdens een klein buitje moesten we noodgedwongen even naar binnen maar daarna klaarde het weer lekker op en hebben we fijn langs de Zeeuwse kust gewandeld.
inspectie van het hok van Saar

De toon moest meteen gezet worden

Pongo daagt de dames uit
 Amy en Saar moesten elkaar wel hebben terwijl Pongo er een beetje omheen liep te blaffen.
Saar kijkt toe hoe Amy Pongo in de houdgreep houdt.

Wacht, ik ga mee! Ik moet toch die richting uit!

Even poseren alleen maar dan?
Er voer een groot containerschip langs met een Chinese naam of in ieder geval Chinees aandoende naam.
Een mooi moment om even een foto te schieten van Pongo met op de achtergrond dat schip.

Saar rent de dijk op

De hand die u voert...
Amy gaat voor Monique zitten in de hoop dat er iets uit dat tasje komt.
Zeeuwse luchten, Friese honden

Alleen op de wereld
Dit is nou waarom pongo uitverkoren is om naar Shanghai te gaan. Hij trekt zijn eigen plan, is ondernemend en niet meteen van zijn stuk al kijkt hij doorgaans wel even de kat uit de boom.
Pongo heeft al een nat pak, de dames houden hun kapsel in tact

Pongo, wacht!

De zee is lekker qua temperatuur, qua drinkwater zal het minder zijn.

Pongo zwemt even een rondje

Wat doet ie nou?
Pongo zwemt even een rondje in de Schelde. Saar vindt het reuze interessant en gaat ook wel een stukje mee maar als haar buikje nat wordt houdt ze het voor gezien.
drie prachtige hondjes, totaal verschillend.

Zijn we klaar?
Amy en Saar lijken veel op elkaar maar Saar heeft grotere en rondere oren dan Amy. Zij lijkt daarmee op haar oma Floran. Amy is meer het typetje Imre zowel qua uiterlijk als qua gedrag evenals Pongo. Hij is de manlijke variant van Imre. Pongo leek wel 10 centimeter groter dan zijn beide zusjes maar dat was ook een beetje schijn. Pongo is potig en nog slungelig terwijl de beide dames voller zijn. 
Het was een gezellig middagje. De honden vonden het geen enkel probleem om in de auto te zitten. De heenweg zat pongo in de bench en Amy er naast en de terugweg andersom. Het aanbod van Monique om te blijven eten hebben we afgeslagen omdat ik niet al té laat thuis wilde zijn en we een kleine drie uur rijden voor de boeg hadden. Josette wist dat in Veghel een goede snackbar zat en daar hebben we even een snack genuttigd. (bij Jopie, lekker!) We hebben onderweg lekker gekletst en voor we het wisten waren we weer thuis. 
Monique en Willy, dank voor de gastvrijheid!

1 opmerking:

  1. Hoi,
    Jammer dat het zo snel voorbij ging.
    Het was wel genieten van die drie hondjes samen en wat gaat de tijd snel,Saar is volgende week weeral 3 maanden bij ons en ze hoort er helemaal bij.

    BeantwoordenVerwijderen