donderdag 19 juli 2012

Na een warme dag

Is het heerlijk toeven in het water!

5 juli 2012
Even acclimatiseren
Pongo houdt van water, sterker nog, hij is er zowat niet uit te slaan!
Vandaag is het warm en ik gun de honden verkoeling in de vijver van het Horsterpark. Imre is helemaal gefocust op de bal en Pongo is helemaal gefocust op Imre. 
en gaan met die banaan!
Pongo  wil het liefst meeliften bij Imre op de rug
Het gespetter is niet van de lucht! Pongo zit veel te dicht op Imre waardoor hij in moet houden om haar niet te raken. Daardoor slaat hij veel te hoog met zijn voorpoten en wordt het mooie zwemmen een partijtje spetteren.
Aanval van opzij dan maar
Van opzij benaderen en toch maar zien om die bal te pakken te krijgen. Jammer voor Pongo, Imre zwemt sneller, Imre is sterker en Imre laat nóóit een eenmaal tussen haar kaken geklemde bal los en al helemaal niet voor een klein ukkie pukkie als Pongo!
Dan zelf maar op zoek naar een bal
Imre is down gelegd langs de kant zodat Pongo in alle rust naar het balletje kan zwemmen. Hij begint heel voortvarend, neemt het ding ook mee in de bek maar laat hem op de terugweg los. Dat was voor Imre het signaal om als een speer het water in te duiken om de bal te halen. En Pongo? Die moet voortaan alleen nog maar op een apport wat aan een touw bevestigd is het water in gestuurd worden zodat het apport in ieder geval binnen komt en Pongo het waarschijnlijk wel vast blijft houden omdat dan de prooidrift komt bovendrijven.
Gooi je hem nog eens?

Zoniet, dan schud ik me eerst maar even uit...
Ik zie het aan je gezicht, je gooit wel hè


Pongo blijft vaak in het water zitten om op die manier voorsprong te hebben op Imre. Hij is zó slim maar Imre stuift het water in en dan is de voorsprong weg en Pongo kansloos. Ik heb zelden een hondje gehad waarmee het zo fijn trainen en wandelen is. Super!



3 opmerkingen:

  1. Hoi Brigitte,

    Wat zal jij Pongo gaan missen,voor je het weet is de tijd inderdaad gekomen om afscheid te nemen. Het is wel een heel leuk en vooral een slim hondje.
    Ga je Pongo nog wel een keertje opzoeken daar in dat verre Shang Hai?
    Het is zo leuk om de verhalen te lezen van de honden. Vraag maar aan Nicolas om ook af en toe iets over Pongo te schrijven. Kunnen we het op afstand nog een beetje volgen. Wenst Nicolas en zijn familie maar heel veel plezier en geluk met Pongo toe. Groetjes Monique.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Brigitte, nog nieuws van Pongo? Vind het idee van Monique wel leuk, als Nicolas af en toe iets plaatst over Pongo. Kunnen we hem toch een beetje volgen.
    Wij staan op een camping waar Imre in ieder geval nooit meer weg zou willen. Met een heerlijk groot en superschoon zwemwater op de camping. Elke dag mogen de honden twee keer zwemmen om heerlijk af te koelen. En dat doen ze allebei erg graag!
    Groetjes van ons aan allen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Brigitte,

    Met het mooie weer, wordt Saar elke dag meegenomen naar de zee (anders ook hoor) maar ze wordt nu door de jongens in het water gedragen en dan moet ze wel zwemmen en ze doet het nu heel mooi, dus geen gespetter, de volgende stap is dat ze zelf het water ingaat, wordt vervolgd.

    BeantwoordenVerwijderen