maandag 27 augustus 2012

Pongo op vakantie in Nederland

Bij de Lageschaars in de tuin

al zo volwassen lijkend..

Pongo aan de lange lijn

zwemmen in de vijver met kois

eruit komen? ho maar!
Voordat Pongo definitief naar Shanghai vertrok is hij vanuit Frankrijk weer terug naar Nederland gekomen voor een vakantie in Winterswijk. Zij hadden een chalet gehuurd op camping de Twee Bruggen. Op zondag 12 augustus hebben we de verjaardagen van Jos en Veronique gevierd bij mijn zus Maria. Jos en Veronique zijn beiden 50 geworden, al was dat al wel een tijdje geleden, en dat moest nog even gevierd worden, al wisten ze dat zelf niet... Pongo mocht van mij even van de lange lijn en koos direct voor verkoeling in de koivijver. Heel de familie was druk om Pongo er toe te bewegen uit het water te komen. Er zijn wel foto's van gemaakt maar die blijven in ons familie dossier. (je weet nooit waar het ooit nog eens goed voor is) Er moest nog het één en ander aan papierwinkel geregeld worden en daarom zijn Bertus en ik op woensdag 15 augustus op bezoek gegaan bij Jos, Veronique, Francois en Nicolàs op de camping. We hebben genoten van een lekkere barbecue en daarna hebben we Pongo voor één nachtje meegenomen naar Duiven.

op de camping aan de lange lijn

Nicolàs met zijn Pongo
lekker!
Jos heeft in Shanghai een bemiddelingsburo ingeschakeld die zich bezig houdt met het importeren van huisdieren.
We zijn 's avonds met Pongo naar Henk onze dierenarts geweest om bloed te tappen voor titerbepaling. De uitslag is nu niet van belang maar pas als Jos en zijn gezin met Pongo vanuit China naar een ander land verhuist. (het slaat dus helemaal nergens op, maar goed) Henk heeft, naast de gezondheidsverklaring in het paspoort, ook nog een andere gezondheidsverklaring in moeten vullen en daarmee is Jos naar de Voedsel en Waren autoriteit in Utrecht gegaan om de benodigde stempels te halen en zo het document te legaliseren. Even nog € 48.- afrekenen en Pongo is klaar voor vertrek.


Ik ben donderdags fijn wezen wandelen met Josette en ook toen heeft Pongo zijn baantjes getrokken. Hij zal het straks missen want in Shanghai is er geen mogelijkheid om hem te laten zwemmen.
Helaas had ik mijn fototoestel  toen vergeten en kostte het me teveel tijd om hem nog te halen. (Op een ander moment had ik wel een toestel bij me en daarvan zijn de foto's.)
's Avonds werd Pongo gehaald om opnieuw, jawel, naar Frankrijk te reizen. Daar zouden ze nog tot woensdag blijven bij Veronique's moeder om vervolgens vanaf Parijs te vertrekken naar Shanghai.
Het was warm, heel warm!

Geen watertje werd gemeden


Als een rat door het water



Inmiddels heb ik contact gehad met Jos via Skype en hij vertelde over de reis het volgende: 
De bench werd in een soort plastic gewikkeld wat Jos zelf mocht doen en hij had het op een speciale manier dicht geknoopt zodat hij kon zien of het er nog afgehaald zou worden. Pongo had een paar pilletjes relax gekregen en was, zoals de naam al doet vermoeden, heel relaxed toen hij weggevoerd werd na het inchecken. In de bench hangt een bakje waarin water kan maar dit bleek niet zo'n succes. Het bakje valt er af tijdens het opstijgen of klotst leeg en de hond zit zonder water. Helaas wordt er tijdens de vlucht totaal niet naar gekeken en Pongo heeft dus 12 uur geen water gehad. Eenmaal in Shanghai was hij behoorlijk overstuur en dronk maar liefst twee bakken leeg! Voor de prijs van een ticket (€ 200.-) mag je toch op zijn minst verwachten dat er water geschonken wordt! De bench was nog netjes ingpakt dus ook daar was niets aan gebeurd. Het voordeel van het watergebrek is natuurlijk dat er ook niet of nauwelijks geplast wordt. Na de verplichte quarantaine is Pongo nu eindelijk thuis.


(het bleek dat ik het verhaal van het plastic niet helemaal goed begrepen had, de Skype verbinding is met video niet zo best dus dat heb ik aangepast. Er is een stukje aangepast over de quarantaine, niet omdat het niet waar is maar omdat het verstandiger is om het niet op het world wide web te publiceren)

Pongo heeft er helemaal geen last meer van en voelt zich al lekker op zijn plek.
Toen Jos zaterdagmiddag belde, het was daar zaterdagavond, had Pongo een varkensoortje gejat (Yes, een Imre!!!) waar hij heerlijk van lag te genieten. Heerlijk om hem zo nog te kunnen volgen!

Het is Francois gelukt om medeauteur te worden van het blog dus we zijn nog niet van Pongo af!
Ik ben heel benieuwd naar zijn ontwikkeling en hoop dat we op deze manier zijn leven kunnen volgen!
Francois, Nicolàs, SUCCES!




2 opmerkingen:

  1. Wat een belevenissen voor zo'n jong hondje. Menig mensenkind zou er dagen of weken door van slag zijn.
    Jammer dat Pongo in Shanghai niet kan zwemmen. Misschien kan Jos een zwembadje aan (laten) leggen. Ik bedoel, hoeveel extra kan dat nu nog kosten? Hij heeft alles voor de hond (lees natuurlijk Nicolas) over.
    Ik blijf hem volgen, dus Francois en Nicolas, vertel ons alles over Pongo en Chine!
    Groetjes en een dikke knuffel voor dit dappere hondje! Josette en Amy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi,
    Wat erg, dat Pongo tijdens de vlucht niet is verzorgd, het is wat je zegt Brigitte je betaald wel, maar service ho maar een beetje water is toch wel het minste wat je kan verwachten.
    Het is goed dat Pongo zo'n stabiel hondje is, je zal er een trauma voor het leven aan over houden.
    Als ik lees wat Jos allemaal al voor Pongo heeft betaald, is een zwembadje misschien ook nog wel te realiseren.
    Heerlijk dat het snaaien van eten in de genen zit (Imre heeft die van haar in ieder geval aan iedere pup meegegeven), wij moeten ook goed opletten of Saar gaat er met een boterham ervandoor. Francois en Nicolas heel veel pleziert met Pongo en wij blijven jullie belevenissen volgen.

    Groetjes Monique en Saar.

    BeantwoordenVerwijderen